Ілон Маск заявив, що електромобіль Model S може непогано плавати (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск заявив, що електромобіль Model S може непогано плавати (відео)

Технології&Авто
1246
Минулого тижня в сервісі YouTube було оприлюднено відео, на якому видно, як електромобіль Tesla Model S долає затоплений тунель в Казахстані. З відео складно однозначно сказати, проїхав автомобіль проблемну ділянку чи проплив її (хоча ролик називається «Як Тесла перепливла потоп»), але пізніше Ілон Маск (Elon Musk) заявив, що Tesla Model S дійсно може плавати.
Маск зазначив, що Model S може плавати нетривалий час. Рушійну силу при цьому будуть забезпечувати колеса, що обертаються. Але компанія не рекомендує використовувати електромобіль як човен.
Ілон Маск не уточнив, завдяки чому забезпечується плавучість Model S. Можна лише висловлювати припущення. Очевидно, що електромобіль не вимагає постійного надходження повітря для роботи двигуна, як автомобілі з ДВЗ. Теоретично, системи електромобіля можуть продовжувати працювати під водою (або на воді), якщо забезпечується їх герметичність.
Зазначається, що власникам Model S не рекомендується повторювати показане в ролику досягнення, тому що гарантія Tesla не покриває збиток, заподіяний водою.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас