Британські банки закривають офіси в бідних районах (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки закривають офіси в бідних районах (дослідження)

Світ
472
Великі британські банки останнім часом закривають відділення переважно в небагатьох районах країни, де їх потребують найбільше, відзначається в дослідженні Reuters.
Зокрема, серед банків, які з квітня 2015 го по квітень 2016- го закрили 600 відділень, називаються HSBC, Royal Bank of Scotland, Barclays і Lloyds Banking Group. Більше 90% закритих офісів цих установ припадають на регіони, де середній щомісячний дохід нижче загального показника по країні в розмірі 27,6 тис. фунтів стерлінгів (39,0412 тис. доларів США).
Для порівняння п’ять з семи нових відділень, відкритих банками за аналогічний період, знаходяться в заможних районах Лондона.
«Ми є свідками створення подвійний фінансової системи: одна для середнього класу і багатих, а інша для бідних», – зазначив Фінн Треверс Сміт, координатор кампанії за етичні банківські послуги Move Your Money.
При цьому банківські відділення залишаються важливими складовими життя саме в невеликих співтовариствах, де банки використовуються для основних послуг, включаючи зняття готівки в банкоматі і переведення в готівку чеків. Близько третини АТМ вже беруть окрему плату за зняття готівки, а нішу, залишену банками, потім заповнюють менш контрольовані фінкомпанії, що пропонують мікрокредити та інші послуги за завищеними цінами.
За даними уряду, близько 8,6 млн дорослих людей з 64-мільйонного населення Великобританії є, в основному, бідними або літніми людьми, які не мають доступу до інтернету в силу нестачі коштів або досвіду.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас