Правозахисник: в Україну повертаються техогляди, але під новим "соусом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правозахисник: в Україну повертаються техогляди, але під новим "соусом"

Технології&Авто
41616
В урядовому проекті про автомобільний транспорт пропонується ввести так звані придорожні огляди, які дозволять представникам Міністерства інфраструктури проводити, по суті, скасовані раніше технічні огляди транспортних засобів.
Про це розповів правозахисник Володимир Караваєв.
“Вводиться таке поняття, як “придорожній огляд”. Якщо ви пам’ятаєте, у нас співробітники ДАІ теж могли і раніше візуально перевірити на трасах техстан авто. Але тепер це буде ще крутіше… Придорожній контроль може проводитися візуально або з допомогою пересувних лабораторій. Якщо візуально і за допомогою такої лабораторії не вдається виявити, а є підозри, то вам запропонують екскурсію на найближчу станцію техобслуговування, яка сертифікована для того, щоб проводити відповідний техогляд. При цьому, закон не говорить, хто буде платити за такий техогляд”, – сказав Караваєв.
За його словами, українцям намагаються “впарити” двох контролерів на дорогах: Нацполіцію і Мінінфраструктури, що дуже погано, адже це буде плутати водіїв.
“Мінінфраструктури просто хоче отримати частину повноважень розформованої ДАІ, які не відійшли до поліції”, – підсумував правозахисник.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас