Американські майданчики DebtX і FFN з продажу активів банків зареєстрували "дочки" в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські майданчики DebtX і FFN з продажу активів банків зареєстрували "дочки" в Україні

Фондовий ринок
295
Американські майданчики The Debt Exchange, Inc. (Делавер) і First Financial Network, Inc. (Оклахома-Сіті) зареєстрували в Україні свої 100% дочірні компанії – відповідно ТОВ “Дебтекс Україна” і ТОВ “Фьост Файненшиал нетворк Юкрейн” (обидва – Київ).
Згідно з даними в держреєстрі, “Дебтекс Україна” зі статутним капіталом 125,6 тис. грн була зареєстрована в кінці травня, а “Фьост Файненшиал нетворк Юкрейн” зі статутним капіталом 25 тис. грн – на початку червня.
Бенефіціарами DebtX вказані американці Брюс Гансел (Bruce Hounsell), Дж. Кінгслі Грінленд (J. Kingsley Greenland) і Томас Гудвін (Thomas Goodwin), а бенефіціарами FFN – Блісс А. Морріс (Bliss А. Morris) і Джон А.Морріс (John A. Morris), в обох випадках виступають топ-менеджерами компаній.
Відповідно до інформації в держреєстрі, “Дебтекс Україна” очолив юрист юридичної фірми Aequo Олександр Терещенко, а “Фьост Файненшиал нетворк Юкрейн” – старший юрист Aequo Богдан Дмуховський. Згідно з даними на сайті юрфірми, обидва брали участь в консультуванні корпорації Ukrainian Business Group по покупці перехідного банку у Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) і в консультування NCH Capital (США) в дебютній для України покупці неплатоспроможного банку у ФГВФО, а також в подальшому виконанні інвестиційних зобов’язань перед ФГВФО.
Як повідомлялося, Національний банк України в кінці травня цього роки висловив надію, що поява американських майданчиків з продажу активів неплатоспроможних банків буде сприяти більш ефективній та прозорій реалізації таких активів. За словами директора департаменту управління ризиками НБУ Ігоря Будника, майданчики мають великий досвід роботи на світових ринках, що, в свою чергу, дасть змогу українським майданчикам вийти на новий рівень прозорості та ефективності.
За даними ФГВФО, на кінець 2015 року загальна балансова вартість активів банків в ліквідації без урахування резервів становила 380 млрд грн, при цьому їх оціночна вартість – 80,5 млрд грн. У планах Фонду в 2016 році отримати від продажу активів неплатоспроможних банків понад 7,5 млрд грн, з яких 3,8 млрд грн – від активів в заставі за кредитами рефінансування НБУ.
Згідно з даними на сайтах американських компаній, DebtX була створена в 2000 році, її штаб-квартира знаходиться в Бостоні, закордонні офіси розташовані в Великобританії, Іспанії, Італії та Німеччини, а FFN була заснована в 1989 році і має штаб-квартиру в Оклахома-Сіті . Обидві компанії просувають власні електронні платформи з торгівлі боргами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас