Україна зробила безпрецедентний стрибок вперед, - Ложкін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зробила безпрецедентний стрибок вперед, - Ложкін

Казна та Політика
4271
Керівник Адміністрації Президента України зустрівся з послами G7, представниками ЄС, МВФ, Світового банку, Європейської Бізнес Асоціації. Говорили про те, що Україні вдалося зробити за останні два роки, та про те, що не вийшло.
“Незважаючи на найгірші в світі стартові позиції і важкі політичні та економічні умови, наша країна змінюється, і за час, що минув після Революції Гiдностi, вона зробила безпрецедентний стрибок вперед. Безумовно, ми встигли провести не так багато реформ, і не кожну з них можна вважати успішною. Але ми робимо навіть більше, ніж можемо, і це – тільки початок”, – підсумовує голова АП Борис Ложкін.
“Мій головний меседж на сьогоднішній зустрічі полягав у тому, що Україна до 2013 року і після – це дві різні країни, що ми працюємо над тим, щоб змінювати не прiзвища, а інститути, всю систему”, – наголосив посадовець.
Іноземні дипломати не тільки високо оцінили роботу української сторони, але і поділилися зауваженнями і спостереженнями. Рiвень їхньої обізнаності про стан справ в Україні вкрай високий. Посол Японії пан Сумi звернув увагу українців на повільну реформу системи охорони здоров’я. Посол Великобританії Джудіт Гоф розповіла про своє бачення реформи митниці. А посол Німеччини Крістоф Вайль зазначив, що реформи повинні бути якісними і швидкими – українці повинні мати можливість їх “відчути і потримати”. Крім цього, дипломати також проявили велику зацікавленість в питаннях приватизації, інвестиційного клімату та виборчої системи в Україні, зокрема – в організації роботи ЦВК.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас