У Нацкомісії запевняють, що за втрати тепла в мережах беруть «по-божому» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацкомісії запевняють, що за втрати тепла в мережах беруть «по-божому»

Енергетика
1017
В тариф на теплопостачання нормативно закладається не більше 10-16% втрат тепла в мережах, тоді як фактично втрати на деяких підприємствах перевищують 50%.
Про це розповів член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Руслан Машляковський.
«У тарифах враховують виключно нормативні втрати. Їх рівень індивідуальний для кожного підприємства. Це пов’язано з протяжністю і конфігурацією мереж, терміном експлуатації, типом ізоляції, діаметром, способом прокладки (надземна, підземна), для підприємств водопостачання – типом водозабору тощо. Нормативні втрати в мережах, закладені зараз в тарифах, складають 10-16% для тепла, для води максимально допустимі втрати – 30% », – сказав член НКРЕКУ.
За його оцінкою, фактичні втрати тепла і води в мережах у деяких підприємств складають 50% і більше.
«Більш ніж 20-річне загравання на темі тарифів, популізм політиків, щорічне фінансування з бюджетів усіх рівнів так званої різниці в тарифах призвело до зношеності систем, що обумовлює великі втрати тепла і води, тягне істотні збитки підприємств за часті аварії і чималі обсяги ремонтних робіт », – підкреслив Машляковський.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас