Банкіри очікують зниження кредитних ставок для МСБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри очікують зниження кредитних ставок для МСБ

Кредит&Депозит
469
Кредитні ставки можуть знизитися на 2-3 п.п. до кінця поточного року, вважають банкіри, які взяли участь у “круглому столі” на тему: “Перспективи кредитування малого і середнього бізнесу в Україні” в Києві у вівторок.
“Що стосується кредитних ставок, то зниження найближчим часом не буде. Ми дуже повільно будемо знижувати ставки, але тенденція позитивна. З початку року кредитні ставки вже знизилися на 2 п.п. Я думаю, що до кінця року десь на стільки ж банки будуть готові знижувати ставки, якщо не буде чергових економічних потрясінь”, – сказала член наглядової ради банку “Глобус” Олена Дмитрієва.
При цьому вона додала, що кількість банків, які кредитують малий і середній бізнес, зростатиме: якщо в даний час таких банків 15-20, то до кінця року їх кількість може зрости на 20%.
Експерт з кредитування клієнтів малого та середнього бізнесу Кредобанку Наталія Згоба також вважає, що ставки за кредитами будуть знижуватися поступово.
“Передумови для зниження ставок є, але це зниження відбуватиметься поступово. Можливо, ближче до осені ми побачимо вже більшу активність банків та поступове зниження кредитних ставок. Якщо говорити про Кредобанк, то він буквально нещодавно знизив ставки по кредитуванню клієнтів малого та середнього бізнесу на 1,5 п.п., і ми хочемо рухатися в даному напрямку, але для цього має бути не лише наше внутрішнє бажання, але і загальна (сприятлива) ситуація на ринку”, – сказала експерт.
Директор департаменту корпоративних продуктів та партнерства Райффайзен Банку Аваль Руслан Співак також вважає, що істотного зниження кредитних ставок в цьому році не буде.
“Ціна ресурсу буде зберігатися, 2-3 п.п. – це стеля зниження до кінця року”, – вважає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас