Співробітники Антикорупційного бюро проводять обшук в офісі МАУ (доповнено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники Антикорупційного бюро проводять обшук в офісі МАУ (доповнено)

Кримінал
1747
Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) близько 11:00 вівторка заблокували офіс авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ), повідомила прес-служба авіакомпанії.
“За словами цих людей, метою їх” візиту “є вилучення бухгалтерських документів МАУ за 2014-2016 рр. При цьому напередодні ввечері 13 червня МАУ отримала письмовий запит НАБУ про надання цих документів”, – наголошується в повідомленні.
Як зазначає МАУ, запитувані документи доступні як у відкритих джерелах, так і в державних органах: Державній авіаційній службі, Державній службі статистики, Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також в судах.
“Авіакомпанія МАУ невідкладно приступила до підготовки документів, на збір яких потрібно кілька днів. Однак вже вранці 14 червня офіс МАУ був заблокований оперативною групою НАБУ. В даний час співробітники авіакомпанії заблоковані на поверхах, їх переміщення обмежене, в робочих кабінетах проводяться обшуки. Доступ до засобів зв’язку і робочих місць співробітників в даний час обмежений “, – йдеться в повідомленні.
Авіакомпанія вважає подібні дії “неприкритим тиском на бізнес, вони спрямовані на залякування і деморалізацію колективу МАУ. Подібне незаконне втручання в роботу авіакомпанії є продовженням ланцюжка заходів, спрямованих на те, щоб змусити МАУ відмовитися від своєї юридичної позиції і оплатити авіаційні збори, суперечка про законність яких в даний час розглядається в суді “.
Як повідомила корпоративний прес-секретар компанії Євгенія Сацька, обшук в центральному офісі не впливає на виконання польотів.
“Впливу на виконання польотів немає, вони здійснюються згідно з графіком”, – запевнила вона.
МАУ є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт – ДМА “Бориспіль”. Флот МАУ складається з 36 літаків: 32 середньомагістральних і чотирьох далекомагістральних.
Одним з кінцевих бенефіціарів компанії є бізнесмен Ігор Коломойський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас