Світовий ринок нафти буде рухатися до балансу в II півріччі, - ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий ринок нафти буде рухатися до балансу в II півріччі, - ОПЕК

Енергетика
271
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) очікує, що світовий ринок нафти буде рухатися до балансу в другому півріччі 2016 року, говориться в щомісячному огляді картелю.
Надлишкова пропозиція сировини, за оцінками ОПЕК, буде скорочуватися в найближчі квартали. Ця тенденція вже видно по уповільненню темпів формування запасів нафти в США, відзначається в огляді.
Світовий попит на нафту в другому півріччі продовжить рости на 1,2 млн барелів на добу (б/д) і складе в середньому по році 94,18 млн б/д. При цьому поставки нафти з країн, що не входять в ОПЕК, у другій половині року скоротяться на 140 тис. Б / д щодо першого півріччя. В тому числі, в США очікується зниження видобутку на 150 тис. б/д, в Росії – на 120 тис. б/д. При цьому воно буде частково компенсовано зростанням видобутку в країнах, що розвиваються і Канаді.
В результаті попит на нафту ОПЕК у вранці півріччі складе 32,6 млн б/д (прогноз за підсумками року – 31,5 млн б/д, на 1,8 млн б/д вище рівня минулого року).
У травні країни картелю добували 32,36 млн б/д – на 100 тис. Б / д менше, ніж в квітні. Виробництво знизилося в Венесуелі, Нігерії та Іраку, в той час як Іран, Кувейт і Саудівська Аравія наростили видобуток.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас