НБУ визначив порядок виконання банками вимоги щодо списання коштів в інвалютах і банківських металах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ визначив порядок виконання банками вимоги щодо списання коштів в інвалютах і банківських металах

Кредит&Депозит
300
Національний банк визначив порядок виконання банками вимоги щодо списання коштів в іноземних валютах та банківських металах.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Відповідну постанову № 340 “Про внесення змін до положення про порядок виконання банками документів на переказ, примусове списання і арешт коштів в іноземних валютах та банківських металах” правління Національного банку прийняло 7 червня.
Постанова визначає порядок виконання банком вимоги щодо списання коштів в інвалютах і банківських металах у безспірному порядку з кореспондентського рахунку банку-боржника.
Згідно зі змінами до закону “Про Національний банк України” регулятору надано право списувати з рахунків банків в безспірному порядку заборгованість банку-боржника перед НБУ, засновану на досконалому рефінансуванні.
У зв’язку з цим положення про порядок виконання банками документів на переказ, примусове списання і арешт коштів доповнено новим розділом, в якій визначено порядок виконання даної вимоги.
Постанова № 340 набуває чинності з 11 червня.
Як повідомляли ЗМІ, Національний банк має намір визначити порядок списання банками коштів в інвалютах і банківських металах у безспірному порядку з коррахунку банку-боржника.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас