Суд переніс розгляд позову "МТС Україна" про визнання проблемним "Платинум Банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд переніс розгляд позову "МТС Україна" про визнання проблемним "Платинум Банку"

Кредит&Депозит
1689
Окружний адміністративний суд Києва переніс розгляд позову ПрАТ “МТС Україна” (бренд Vodafone Україна) до Національного банку України про визнання проблемним ПАТ “Платинум Банк”.
Як уточнили в прес-службі НБУ в п’ятницю, в ході засідання суду 9 червня прийнято рішення перенести розгляд даного позову на 22 червня 2016 року.
У позовній заяві, відповідно до ухвали суду, “МТС Україна” просить суд визнати протиправною бездіяльність НБУ щодо неприйняття належних заходів реагування щодо віднесення зазначеного банку до категорії проблемних, внаслідок невиконання зобов’язань перед компанією з повернення грошових коштів за договорами банківського вкладу, термін виконання яких настав більше семи місяців тому.
Оператор також просить суд зобов’язати Нацбанк віднести “Платинум Банк” до категорії проблемних.
Як повідомлялося, телекомунікаційна компанія “Мобільні Телесистеми” (МТС, РФ) протягом 2015 року сформувала додаткові резерви по залишкам коштів, розміщених в Платинум Банку, а також двох неплатоспроможних банках – “Дельта Банку” та банку “Київська Русь” – на загальну суму 1,698 млрд грн.
Згідно з матеріалами групи, спрямованими в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC), протягом 2015 року група МТС створила додатковий резерв по залишкам коштів, розміщених, зокрема, в “Платинум Банку” – на 645 млн грн. ($ 9,7 млн), “Дельта Банку” – на 185 млн грн. ($ 2,8 млн) і банку “Київська Русь” – на 868 млн грн. ($ 13 млн).
Згідно з інформацією МТС, станом на 31 грудня 2015 року в українських банках на поточних рахунках і депозитах перебувало коштів на 6,612 млрд грн. (за поточним курсом $ 99 млн), тоді як роком раніше в українських банках було розміщено коштів на загальну суму 21,203 млн грн. (близько $ 318 млн), включаючи 5,072 млн грн. ($ 76 млн) в “Дельта Банку”.
Раніше повідомлялося, що один з ключових акціонерів Платинум Банку Григорій Гуртовий 17 лютого був затриманий ізраїльською владою за підозрою в незаконному виведенні коштів з компаній підконтрольного йому холдингу BGI.
Національний банк України (НБУ) вирішив відкласти узгодження Г.Гуртовому придбання 70% Платинум Банку до з’ясування обставин за інформацією про його затримання. При цьому НБУ визнав Г.Гуртового власником істотної участі незалежно від формального володіння.
Платинум Банк створений в 2005 році.
За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року банк посідав 24-е місце за розміром активів (6,947 млрд грн) серед 123 діючих у країні банків.
МТС Україна” восени 2015 року почала працювати під брендом Vodafone.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас