Укргазбанк профінансував перший еко-проект в рамках угоди з IFC по "зеленому" фінансуванню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазбанк профінансував перший еко-проект в рамках угоди з IFC по "зеленому" фінансуванню

Казна та Політика
534
Підконтрольний уряду Укргазбанк (Київ) профінансував перший еко-проект в рамках угоди з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо спрощення доступу до фінансування для компаній, що бажають впровадити поновлювані і енергозберігаючі технології, повідомляється в прес-релізі банку.
Згідно з повідомленням, кредитні кошти отримав підприємець з Одещини, який 10 років займається виробництвом сільськогосподарської продукції.
Кредит надано на покупку нового сільськогосподарського обладнання, створеного за інноваційними технологіями, Це дозволить підвищити ефективність збору врожаю на 46,67%, в тому числі знизити витрату палива на 33,33%, зменшити кількість ходок для обробки землі на 20% за рахунок збільшення розміру сільськогосподарського обладнання на 20%.
Як повідомлялося, угоду про реалізацію спільного проекту у сфері “зеленого” фінансування IFC і Укргазбанк підписали в травні 2016 року. Документом передбачається спрощення доступу до фінансування для компаній, які планують впровадити поновлювані і енергозберігаючі технології.
Проект є частиною програми IFC з фінансування стійкої енергетики в Україні, яка реалізується в партнерстві з Федеральним міністерством фінансів Австрії і Міністерством економіки Нідерландів.
АБ “Укргазбанк” створений в 1993 році. До січня 2016 держава володіла 94,9409% його акцій.
Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2016 року Укргазбанк за розміром активів займав 3-е місце (48,903 млрд грн) в групі банків з державною часткою серед 109 банків, що діяли в країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас