Насіров говорить, що знає, як вивести зарплати з тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров говорить, що знає, як вивести зарплати з тіні

Казна та Політика
2047
Середні збори єдиного соціального внеску після зниження ставки податку в 2 рази знизилися на 27%.
Про це заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.
“Якщо взяти середні збори ЄСВ в жовтні-листопаді минулого року, то вони були на рівні 15 млрд гривень, зараз вони на рівні 10,5-11 мільярдів гривень. Тобто, пропорційно зі зменшенням ставки збирається більше, але це абсолютно менша сума” , – сказав Насіров.
Голова ДФС зазначив, що через це Пенсійний фонд отримує приблизно на 4 мільярди гривень менше щомісяця.
“Ми продовжуємо працювати над детінізацією заробітних плат, але в цей час нам разом з урядом і Міністерством фінансів треба вирішувати, якими джерелами покривати дефіцит Пенсійного фонду”, – зазначив Насіров.
Голова ДФС зазначив, що в Україні офіційно отримують зарплату тільки близько 10,5 млн чоловік, з них 4 мільйони отримують мінімальну, а в сусідній Польщі з меншим населенням офіційну зарплату отримує близько 20 млн чоловік.
“І моя думка, що нам, як державі, якщо не з першого разу, то за кілька кроків потрібно прийти до того, щоб мінімальна отримувана зарплата в країні становила 5 тис гривень. Якщо у нас буде встановлена така мінімальна зарплата – це буде не сьогодні , не завтра, це буде реалістично робити в наступному році, коли у нас буде встановлена така заробітна плата, у нас буде кумулятивний ефект детінізації”, – сказав Насіров.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас