Nissan показала акумуляторний блок великого об'єму для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan показала акумуляторний блок великого об'єму для електромобілів

Технології&Авто
1167
Компанія Nissan продемонструвала прототип акумуляторного блоку нового покоління, призначеного для використання в автомобілях з електричним приводом.
В кінці минулого року Nissan представила електромобіль 2016 LEAF, який, як стверджується, в порівнянні з попередником забезпечує 26-відсотковий приріст запасу ходу на одній зарядці. Домогтися цього вдалося за рахунок застосування блоку акумуляторів ємністю 30 кВт · год замість колишніх 24 кВт · год. В результаті максимальна дальність ходу зросла з 200 до 250 км.
Новий же прототип має ємністю 60 кВт · год. Установка такого блоку на автомобіль LEAF теоретично дозволить збільшити запас ходу до 500 км. Для порівняння: електричні седани Tesla Model S, згідно з технічними характеристиками, здатні подолати без підзарядки до 470 км. Рекордом ж для Model S є пробіг близько 730 км на одній зарядці: правда, такого показника вдалося досягти під час руху без різких прискорень і гальмувань за маршрутом, який був прокладений в обхід будь-яких пробок, заторів і дорожніх робіт.
Передовий акумуляторний блок Nissan в довжину і ширину ідентичний версії місткістю 30 кВт · год, але перевершує її по висоті. Завдяки застосуванню новітніх технологій час підзарядки до 80% у блоку на 60 кВт · год складає всього 30 хвилин – стільки ж, скільки у акумуляторного модуля ємністю 30 кВт · год. Про терміни виведення новинки на комерційний ринок нічого не повідомляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас