Нафта йде вгору після рекордного закриття у вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта йде вгору після рекордного закриття у вівторок

Енергетика
795
Ціни на нафту продовжують зростати в середу на тлі все нових ознак фундаментальної зміни балансу попиту і пропозиції на світовому ринку.
На закриття торгів у вівторок американська нафта марки WTI вперше з минулого літа коштувала більше $ 50 за барель. Brent також завершила торги на рекордній з жовтня позначці – $ 51,44.
У порівнянні з мінімумами, досягнутими на початку року, ціни на нафту виросли вже майже в 2 рази на тлі зниження видобутку, інвестицій в нові проекти, а також перебоїв з поставками сировини з Нігерії, Канади.
За даними Financial Times, сумарний обсяг зниження поставок досягав минулого місяця 3,7 млн барелів на день.
У США, згідно з опублікованими у вівторок даними, видобуток впав в травні в порівнянні з квітнем відразу на 250 тис. барелів на день – до 8,7 млн в день. З квітня минулого року падіння досягає 900 тис. барелів на день.
Очікується, що в середу дані покажуть нове зниження резервів палива на американському ринку. За опитуванням The Wall Street Journal, в середньому учасники ринку чекають зменшення запасів на 3,1 млн барелів.
Дані American Petroleum Institute у вівторок зафіксували зниження запасів нафти майже на 3,6 млн барелів.
Котирування серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:55 за Києвом підвищилася на 0,2% – до $ 51,53 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на липень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на 0,3% – до $ 50,51 за барель.
“Ринок чекає відновлення балансу попиту і пропозиції в другій половині року, – сказав аналітик Forex.com Фавад Разакзада. – Все так пильно стежили за пропозицією, що не помітили, як попит почав поступово зростати”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас