СБУ "накрила" конверт, через який відмивалися гроші військової частини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ "накрила" конверт, через який відмивалися гроші військової частини

Кримінал
595
Співробітники Служби безпеки України спільно з фіскальною службою припинили в Кременчуці Полтавської області діяльність конвертаційного центру, через який відмивалися гроші однієї з військових частин.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Як зазначається, організатори надавали ряду місцевих комерційних структур послуги з переказу коштів в готівку та мінімізації податків шляхом укладення фіктивних договорів на виконання будівельних робіт.
“Співробітники спецслужби задокументували, що серед “клієнтів” конверту була одна з військових частин, яка замовила неіснуючі роботи на двісті тисяч гривень. За попередніми оцінками, з початку року конвертцентр встиг «відмити» понад 22 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.
“Під час обшуків в автомобілі організатора і офісі “конверта” правоохоронці вилучили понад двісті тисяч гривень, бухгалтерську документацію, яка доводить вчинення протиправних оборудок і печатки фіктивних підприємств. Заблоковано десять банківських рахунків фірм, які обслуговували конвертцентр”, – повідомляє прес-служба.
“Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу. Під процесуальним керівництвом прокуратури тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до розкрадання коштів військової частини”, – заявили в СБУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас