"So far so good": Гонтарева розповіла, як ПриватБанк повертає кредити НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"So far so good": Гонтарева розповіла, як ПриватБанк повертає кредити НБУ

Кредит&Депозит
4122
Гонтарева зазначила, що їй вказівок з приводу «Привату» ніхто не дає.
«Зі мною цю тему навіть не обговорюють. Більш того, треба чітко розуміти, у нас вся програма рекапіталізації банківської системи прописана в нашому меморандумі з МВФ до останньої точки, щоб було дуже добре зрозуміло, що перемовлятися можна про що завгодно, а потім піти меморандум почитати. Так як ми його не тільки читаємо, а й пишемо, а потім цього всього дотримуємося», – уточнила вона.
При цьому Гонтарева підтвердила, що особисто спілкується з Коломойським.
Крім того, за словами глави НБУ, «Приватбанк» знаходиться під такою самою програмою, як і інші банки.
«Це реструктуризація його кредитів рефінансування. Він їх виплачує. Він показує щомісяця погашення на 650 мільйонів гривень. Жодного разу з графіка ми не зійшли. Загальна заборгованість була 26 мільярдів гривень, по 650 і мільйонів він нам щомісяця гасить, плюс ще відсотки – близько 500 мільйонів, тобто по 1,1 млрд у нас йде погашення», – зазначила вона.
Також, за її словами, для всіх банків програми побудовані таким чином, що всі виплати пішли, починаючи з березня.
«До цього підписувалася програма, в кінці березня він заплатив, в кінці квітня він заплатив, зараз ми знову очікуємо проплату (вже заплатив 650 млн грн в кінці травня). Далі вони повинні поліпшити застави, і вони зараз дуже активно над цим працюють», – говорить банкір.
За її словами, «Приватбанк» зміцнює свої застави.
«Ми перевіряємо ці застави, щоб була справедлива вартість. Це нічим не відрізняється від інших банків. Тому so far so good (нормально – ред), ми йдемо за програмою», – розповіла глава НБУ.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас