Нафта дорожчає, ціна Brent перевищує $50 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає, ціна Brent перевищує $50 за барель

Енергетика
238
Ціни на нафту зростають у понеділок на тлі перебоїв з поставками з Нігерії, пише MarketWatch.
Котирування серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:52 по Києву підвищилися на $ 0,5 (1,01%) – до $ 50,14 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $ 0,49 (1,01%) – до $ 49,11 за барель.
Поставки нафти з Нігерії продовжують страждати від нападів бойовиків, незважаючи на те, що минулого тижня ExxonMobil оголосив про припинення дії форс-мажорних обставин на терміналі Que Iboe.
У минулі тижні перебої з поставками з Нігерії і Канади скоротили пропозицію нафти на ринку приблизно на 3 млн барелів на добу, вважають експерти.
Разом з тим зростання цін на нафту обмежено потенційним зростанням видобутку в США при поточних котируваннях. Так, нафто-сервісна компанія Baker Hughes в п’ятницю повідомила, що число працюючих нафтових бурових в США виросло за попередній тиждень на 9 до 325.
За оцінкою аналітика OCBC Барнабаса Гана, собівартість бареля нафти для сланцевих виробників в США становить $ 30-50, і вони можуть приступити до нарощування видобутку, що може повернути ситуацію надлишку пропозиції і привести до нового обвалу котирувань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас