SWIFT відключить банки зі слабким захистом від кібератак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SWIFT відключить банки зі слабким захистом від кібератак

Кримінал
511
Банки з найслабшим захистом від кібератак можуть бути відключені від доступу до міжнародної системи банківських платежів SWIFT.
Про це повідомляє Financial Times з посиланням на керівництво системи, яке намагається відновити довіру після кількох хакерських атак.
«Дні, коли потрібно було вриватися в відділення банку зі зброєю, вже давно позаду. Тепер можна пограбувати банк за допомогою комп’ютера, і це повністю міняє правила гри », – заявив виконавчий директор SWIFT Готтфрід Лейббрандт.
Так, відзначається, щоб посилити високі стандарти кібербезпеки серед 11 тисяч банків, які використовують систему, планується відключити від неї найбільш вразливі фінансові установи.
«Можна сказати, що якщо хто-то в SWIFT негайно не забезпечить безпеку, тоді ми повинні будемо відрізати його від системи», – підкреслив Лейббрандт.
Крім цього, за його словами, SWIFT розмовляв з міжнародними фінансовими регуляторами, в тому числі і з Банком міжнародних розрахунків і Радою з фінансової стабільності, про те, щоб також зробити вимоги в області безпеки частиною їх стандартів.
Лейббрандт зазначив, що SWIFT також планує створити нову програму сертифікації аудиторів, які зможуть перевіряти банки на відповідність посиленим критеріям кібербезпеки.
Раніше міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів SWIFT повідомила клієнтам про другу атаку хакерів з метою проникнути в систему. Першим випадком стала крадіжка хакерами через SWIFT з рахунку центрального банку Бангладеш в США.
Як повідомили в компанії, в обох випадках власну систему SWIFT не було порушено, але хакери отримали доступ до системи збору і передачі даних з використанням облікових даних замовників і шкідливого програмного забезпечення, щоб приховати свої сліди.
Як повідомлялося, в цьому році через систему були послані 35 неправильних вказівок про переведення коштів від імені Центрального банку Бангладеш. В результаті злочинці вкрали 81 млн дол.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас