Львову позичать 40 млн євро на ліквідацію сміттєвої катастрофи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львову позичать 40 млн євро на ліквідацію сміттєвої катастрофи

Казна та Політика
789
Європейський інвестиційний банк планує виділити Львову кредит на 40 млн євро.
Про це заявила заступник голови комісії Львівської міськради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, – повідомляє Zaxid.net.
“На сьогоднішній день є домовленість з Європейським інвестиційним банком щодо укладення угоди про виділення коштів Львову для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та облаштування нового сміттєпереробного заводу. Йдеться про виділення 40 мільйонів євро. З них 30 мільйонів євро повинні піти на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, а 10 мільйонів – на облаштування нового сміттєпереробного заводу “, – заявила заступник мера Львова.
При цьому, в мерії відзначили, що кредит Європейський інвестиційний банк виділить під 1,5% річних на 25 років. Ділянка для облаштування нового заводу виберуть вже після підписання угоди з банком.
Також наголошується, що через катастрофу на Грибовицькому сміттєзвалищі та її закриття, відходи тимчасово вивозять на інші полігони в області.
Нагадаємо, кілька днів тому мер Львова Андрій Садовий заявив, що для на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища необхідно 600 млн грн, які бюджет міста не може виділити. При цьому, він також заявив, що проситиме у міських депутатів виділити з резервного бюджету близько 14 млн грн на укріплення дамби відстійника, в якому зберігаються гудрони, огорожі території і на гідранти.
28 травня звалище загорілося. Полум’я гасили дві доби. Вода підмила звалище – стався зсув. Відходами засипало чотирьох чоловік. На наступний день з-під завалів витягнуто тіла трьох рятувальників. Станом на 3 червня шукали еколога з львівського комунального підприємства “Збиранка” Олександра Бутіна.
Влада Львівщини вже кілька років поспіль обіцяють на місці Грібовецького звалища побудувати завод з переробки побутових відходів. Він повинен був займати територію 4-5 гектарів, замість 40, які зараз займає сама звалище. Але до сих пір так і не вдалося знайти ні фірми забудовника, ні коштів на будівництво.
За матеріалами:
Zaxid.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас