Єврокомісія проти заборони сервісів Uber і Airbnb, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія проти заборони сервісів Uber і Airbnb, - ЗМІ

Технології&Авто
407
Уряди країн Євросоюзу не повинні вводити будь-які обмеження на діяльність сервісів Uber і Airbnb.
Нові директиви ЄС у сфері так званої економіки спільного використання передбачають, що введення будь-яких обмежень у цій галузі повинні бути обгрунтованими і відповідати інтересам суспільства.
“Повна заборона на діяльність Uber і Airbnb є крайнім заходом, який повинен застосовуватися тільки в разі, якщо менш суворі вимоги для реалізації інтересів громади можуть бути використані”, – йдеться в проекті документа, який опинився в розпорядженні агентства.
При “економіці спільного використання” клієнти використовують інтернет для придбання послуг, таких, як обмін поїздками, де водії вже витісняють професійних таксистів, або використання будинків, що знижує попит на готелі.
Як відомо, сервіс Airbnb вже став потужним конкурентом готельного бізнесу, а Uber – компаній таксі. У багатьох країнах ЄС ці онлайн-сервіси критикують.
Нагадаємо, Uber, який вже п’ять років працює в Європі і проти якого регулярно протестують європейські таксисти, подав скаргу в Єврокомісію, яка видала офіційне повідомлення, що є першим етапом у процедурі розгляду порушення, коли Брюссель підозрює, що національне законодавство порушує договори ЄС.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас