Євросоюз визначився з кандидатурою нового посла в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз визначився з кандидатурою нового посла в Україні

Казна та Політика
216
Євросоюз визначився з кандидатурою нового посла в Україні. Ним стане громадянин Франції, європейський дипломат Хьюг Мінгареллі.
Про це повідомляє “Європейська правда”.
“Європейська служба зовнішніх дій остаточно визначилася з тим, хто замінить Яна Томбінського на посаді голови представництва Європейського Союзу в Україні”, – йдеться в статті.
Така зміна глави представництва ЄС в Україні відбувається в рамках планової ротації. У той же час посол Томбінський відправиться з Києва до Італії.
Відзначимо, що нинішній посол ЄС в Україні працює в Києві вже 4 роки – з літа 2012 року.
Його попередник Жозе Мануел Пінту Тейшейра перебував на цій посаді з 2008 по 2012 роки, Ієн Боуг перед ним – з 2004 по 2008 рік.
Про нового посла ЄС в Україні відомо, що він стояв біля витоків Угоди про асоціацію Україна-ЄС, саме Мінгареллі до кінця 2010 року був головним переговірником з боку ЄС щодо “нової посиленої угоди”. Однак француз італійського походження був серед тих дипломатів, які певний час не хотіли, щоб в назві Угоди між Україною та ЄС було слово “асоціація”.
Хьюг Мінгареллі з 2012 року був керуючим директором ЄС з питань Північної Африки, Близького Сходу, Аравійського півострова, Ірану та Іраку.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас