"При розмитненні авто ви заплатите в 20 разів менше": нардеп пояснив зниження акцизу на машини б/у — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"При розмитненні авто ви заплатите в 20 разів менше": нардеп пояснив зниження акцизу на машини б/у

Особисті фінанси
7890
Верховна Рада підтримала законопроект співавторства понад 100 нардепів про зниження акцизу на ввезення старих авто в Україну. Якщо президент його підпише, кожен українець зможе ввезти одну б/у машину на територію України (за винятком машин з РФ і окупованого Донбасу – Авт.) і заплатити знижену на 5-30 раз ставку акцизу.
“Зараз акцизний податок становить: якщо авто більше 5 років він для прикладу становить 6 євро за 1 куб см. Це без ПДВ. А з ПДВ – приблизно 7 євро. Значить, якщо ви купуєте авто (з об’ємом двигуна – Авт.) 2 тис куб см, ви повинні заплатити близько 12 тис євро розмитнення. Зараз буде 0,3 євро за 1 куб см. Це означає, що при розмитненні ви заплатите в 20 разів менше – 600-700 євро. Ось і вся економіка”, – пояснив співавтор законопроекту, нардеп від БПП Юрій Соловей.
За його словами, всі правки, які передбачали можливість збільшення ставок акцизу від першого читання, не були враховані – залишився варіант першого читання. “Тобто, вартість акцизу знижується від 5 до 30 разів, плюс-мінус. Ці знижені ставки акцизу будуть діяти до кінця 2018 року, хоча на етапі першого читання була норма про те, що ставки акцизу будуть діяти тільки до кінця 2017 року. також внесли правку про те, щоб ввести закон в силу з моменту підписання президентом, а не з 1 січня 2017 року”, – пояснив нардеп.
За словами Юрія Солов’я, співавтори законопроекту довели у всіх дискусіях (з ДФС зокрема – Авт.), що плата за першу реєстрацію автомобіля в десятки разів перевищить діючі надходження від акцизного податку. “Сьогодні б/у авто практично не завозяться. Шукають різні схеми, на транзитні номери (ставлять б/у іномарки при ввезенні в Україну – Авт.) і т.і. При цьому купити і ввезти в Україну, сплативши мито та акциз … Ніхто цього не робить, суми непідйомні. Ми довели, що надходження від зниження акцизу і від першої реєстрації авто (прогнозуємо підвищення в 10 разів) складуть від 10 млрд грн / рік. Плюс це буде стимулювати виробників приходити в Україну “, – підсумував нардеп від БПП .
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас