Microsoft і Facebook прокладуть інтернет-кабель через океан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft і Facebook прокладуть інтернет-кабель через океан

Технології&Авто
626
Американський IT-гігант Microsoft і глобальна соціальна мережа Facebook в рамках розвитку технологій передачі даних планують провести кабель через Атлантичний океан, говориться в блозі Microsoft.
Компанії вирішили назвати проект – MAREA. Роботи з прокладання кабелю через океан почнуться в кінці літа, а закінчити планується через рік.
“Ця надійна, глобальна інфраструктура дозволить клієнтам більш оперативно і надійно зберігати, управляти, передавати і отримувати доступ до даних в Microsoft Cloud”, – наголошується в повідомленні.
У компанії наголосили, що завдяки цьому кабелю, можна буде передавати дані на рекордній швидкості – до 160 терабайт за секунду.
Повідомляється, що кабель з’єднає США і Європу, протяжність якого складе 6,5 тисячі кілометрів.
“Нова кабельна система протяжністю більше 6,5 тисяч кілометрів з’єднає США (Вірджинія-Біч, штат Вірджинія) з південною частиною Європи (Більбао, Іспанія). Європейським партнером проекту стала компанія Telxius (належить найбільшої іспанської телекомунікаційної компанії Telefónica), яка має багаторічний досвід в прокладці підводних кабелів “, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас