Кількість грабежів і крадіжок у Києві зросла на 60-80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість грабежів і крадіжок у Києві зросла на 60-80%

Кримінал
1824
Кількість грабежів в Києві зросла приблизно на 60%, крадіжок стало більше на 80% в порівнянні з минулим роком. Також значно зросла кількість автомобільних угонів, повідомив начальник Головного управління Нацполіціі в Києві Андрій Крищенко.
 
“Сьогодні найбільша проблема в тому, що є зростання злочинності, перш за все, вуличної: грабежів і крадіжок. Багато хто пов’язує це з переатестацією, яка, нібито, привела до звільнення старих фахівців. Але це не так: зростання злочинності почалося з 2013 року. А, наприклад, по грабежах, – навіть з 2012-го. До зростання злочинності веде, перш за все, погіршення економічного становища. Ситуацію ускладнює і нинішній Кримінальний кодекс: він тепер більш лояльний, більш терпимо ставиться до заходів припинення. Багато затриманих виходять під застави, які не дуже великі. Тобто ті, кого ми затримуємо, на практиці залишаються на вулиці і продовжують займатися своєю діяльністю. Війна теж вплинула на зростання злочинності. У тилу стало більше зброї. Ну, і, природно, Київ, як і будь-яка столиця , притягує криміналітет “, – виклав він своє бачення причин зростання злочинності.
За словами Крищенка, щоб збити вал злочинності, поліція використовує нові підходи.
“І суди йдуть назустріч: якщо в минулому році за викрадення транспорту заставу встановлювали 50-80 тисяч, то в цьому році суд нерідко встановлює заставу і в мільйон, і в півтора мільйона. Це дає можливість обмежити затриманих в діях і вже зафіксовано деяке зниження: наприклад – 130 угонів в березні проти 216 в лютому “, – зазначив він.
За матеріалами:
День
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас