Правоохоронці обшукали радника Саакашвілі в Одесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронці обшукали радника Саакашвілі в Одесі

Кримінал
630
Слідчі Генпрокуратури і столичного управління СБУ провели обшуки в кабінеті в Одеській ОДА та будинки у помічника-радника губернатора Одеської області, екс-генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе.
Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах.
Згідно з повідомленням, слідчі дії ведуться в рамках декількох кримінальних проваджень. Одне з них порушено за фактом незаконного відшкодування ПДВ посадовцям Генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках.
“Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 млн. гривень за нібито придбані в київських магазинах брендові речі і одяг. Сьогодні слідчі навідалися в магазини “Луї Віттон” і “Прада”, а також Державну фіскальну службу”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, повідомляється, що ГПУ цікавиться діяльністю фонду “На благо Одеси”, керівником якого з серпня 2015 року є Нішніанідзе.
Засновниками фонду є великий одеський забудовник і бізнесмен Аднан Ківан, співвласник банку “Восток” Вадим Мороховський, Віктор Шерман, якого ЗМІ називають впливовим на Одеській митниці, а також кілька компаній – “Інтерхім”, “Фінбанк”, компанія “Шабо”, “Судосервіс -Україна” і “Тис-Вугілля”.
За даними ЗМІ, даний фонд акумулює гроші ряду великих одеських бізнесменів. За рахунок фонду закуповувалися дорогі автомобілі, оплачувалася передвиборна кампанія Саші Боровика, закордонні поїздки губернатора Одеської Міхеїла Саакашвілі, форуми в обласних центрах України.
“На думку Генпрокуратури, це є корупцією”, – пишуть ЗМІ з посиланням на правоохоронців.
За словами співробітників ОДА обшуки проходили на 5 поверсі в кабінеті Нішніанідзе. Представники СБУ та ГПУ зачитали рішення одного з судів Києва, деталі рішення не уточнюються.
За матеріалами:
Думская.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас