Суд скасував заборону на користування взятих у лізинг вагонів Київським метрополітеном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував заборону на користування взятих у лізинг вагонів Київським метрополітеном

Казна та Політика
341
Господарський суд Києва 25 травня підтримав апеляційну заяву столичного метрополітену і скасував заборону використання 100 лізингових вагонів, придбаних за договором з компанією “Укррослізинг”.
“Це перемога в інтересах киян і наше підприємство за підтримки міської влади буде продовжувати вирішувати ситуацію в правовому полі”, – цитується в повідомленні метрополітену його начальник Віктор Брагінський.
Він зазначив, що метрополітен подав зустрічний позов з вимогою переглянути пункти договору і, відповідно, розмір створеної заборгованості.
“З огляду на важливість безперебійного функціонування метрополітену для жителів столиці і недопущення транспортного колапсу, підземка розраховує на підтримку депутатського корпусу Київради. Питання знаходиться на особистому контролі міського голови Віталія Кличка”, – наголошується в повідомленні.
Як повідомлялося, Господарський суд Києва 13 травня 2016 року, на підставі заходів щодо забезпечення позову компанії “Укррослізинг” виніс ухвалу, в якій заборонив КП “Київський метрополітен” вчиняти будь-які дії спрямовані на використання взятих у лізинг вагонів метро. Метрополітен же подав апеляцію на це рішення.
У липні 2009 року “Укррослізинг” виграв тендер на поставку Київському метрополітену в лізинг 100 вагонів метро протягом 2009-2014 роках.
Вагони закуповувалися за рахунок коштів ЄБРР. Сума договору (з урахуванням графіка лізингових платежів) становила 1,391 млрд грн (у тому числі вартість вагонів – 800 млн грн). У той же час в серпні того ж року Мінекономіки України визнало підсумки тендера недійсними через невідповідність пропозицій учасників тендерної документації.
У лютому 2015 року начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський повідомив, що КП звернулося в прокуратуру щодо законності лізингового договору з придбання вагонів у “Укррослізинг”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас