Фонд гарантування почав черговий етап виплат вкладникам банку "Фінансова ініціатива" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування почав черговий етап виплат вкладникам банку "Фінансова ініціатива"

Кредит&Депозит
378
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 24 травня почав новий етап виплат вкладникам банку «Фінансова ініціатива», в ході якого будуть проводитися виплати коштів вкладникам за договорами, термін дії яких закінчився до 22 травня 2016 року включно, а також продовжаться виплати за поточними та картковими рахунками і вкладах, термін дії яких закінчився раніше.
Як повідомляється на сайті фонду, вкладники можуть отримати відшкодування через установи чотирьох банків залежно від області, в якій обслуговувався вкладник банку «Фінансова ініціатива» в момент введення тимчасової адміністрації.
Зокрема, вкладники з Вінницької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Сумської, Черкаської, Чернігівської та Чернівецької областей можуть звернутися в «Кредобанк». Вкладники Житомирської, Запорізької, Львівської областей та м.Києва – в «ОТП Банк». Вкладники Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Херсонської та Хмельницької областей – в «УкрСиббанк». Вкладники Дніпропетровської, Донецької та Харківської областей – в банк «Південний».
Нагадаємо, НБУ 23 червня 2015 року прийняв рішення про віднесення до категорії неплатоспроможних банку «Фінансова ініціатива», що належить власнику «VAB Банку», який ліквідується, Олегу Бахматюку.
Господарський суд Києва заборонив Фонду гарантування вкладів фізичних осіб пропонувати Національному банку України ліквідувати неплатоспроможний банк «Фінансова ініціатива».
Фонд має намір оскаржити це рішення суду за позовом компанії Perusta Constructions Ltd, а також готує заперечення проти самого позову компанії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас