В Україні відкриють 15 регіональних центрів підтримки бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відкриють 15 регіональних центрів підтримки бізнесу

Казна та Політика
397
Україна підписала з ЄС угоду про відкриття в регіонах України 15 центрів підтримки малого та середнього бізнесу.
Угоду підписали голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський і директор представництва ЄБРР в Україні Шевка Аджунер, повідомляє прес-служба Кабміну.
Перші центри підтримки бізнесу вже працюють у Львові та Києві.
У червні аналогічний центр відкриється в Харкові, потім – в Одесі, Івано-Франківську, Рівному, Хмельницькому, Вінниці, Чернігові, Миколаєві, Кіровограді, Полтаві, Дніпрі, Краматорську та Запоріжжя.
“Угода відкриває перед українськими МСП шлях до широких можливостей для розвитку. Консультативна та фінансова допомога з боку ЄС і ЄБРР зробить ці компанії сильнішими і більш конкурентноспроможніми як на місцевих, так і на міжнародних ринках. Створення мережі центрів підтримки бізнесу по всій країні також відображає нашу прихильність метою підтримки економічного зростання в Україні та увагу до цієї мети “, – сказав директор ЄБРР в Україні Шевка Аджунер.
Учасники зустрічі повідомили, що особливу увагу центри підтримки підприємництва приділятимуть підприємцям в сільському господарстві, енергоефективності, екологічної господарюванні, підвищенні якості суспільних послуг та інфраструктури, інноваційних технологіях.
Важливою складовою програми EU4BUSINESS є створення фонду гарантування кредитів обсягом в 100 млн. євро, що дозволить підприємцям отримати кредитні ресурси для власного розвитку.
Також передбачається, що 12 млн євро буде використано для прямого фінансування. Не менше 50 малих і середніх підприємств зможуть отримати кошти від ЄБРР.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас