Apple роздумує про перенесення дактилоскопічного сенсора за дисплей гаджетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple роздумує про перенесення дактилоскопічного сенсора за дисплей гаджетів

Технології&Авто
274
Управління США по патентах і торгових марках (USPTO) оприлюднило патентну заявку Apple з заголовком «Людино-машинний інтерфейс для контролю доступу до електронних пристроїв» (Man-machine interface for controlling access to electronic devices).
У документі мова йде про дактилоскопічних сенсорах нового типу для мобільних пристроїв – смартфонів і фаблет. Нагадаємо, що Apple застосовує в своїх гаджетах датчик Touch ID для зняття відбитків пальців. Він інтегрований в «домашню» кнопку, при цьому дані можуть зніматися під будь-яким кутом.
У патентній заявці пропонується перенести дактилоскопічний сенсор за сенсорний дисплей. Це дозволить позбутися «домашньої» кнопки, відкривши шлях до створення безрамкових і повністю герметичних апаратів.
Для зняття відбитків пальців через екран може застосовуватися ультразвукова технологія. У порівнянні з традиційними ємнісними дактилоскопічними сенсорами, що застосовуються в смартфонах, УЗ-метод забезпечує набагато більш високу точність. Досягається це за рахунок формування карти поверхні пальця з найдрібнішими деталями, яку вкрай складно фальсифікувати.
Втім, про терміни комерціалізації патентується компанією Apple рішення нічого не повідомляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас