Кіпрська юристка: Фонд Порошенка платив "живими грошима", - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпрська юристка: Фонд Порошенка платив "живими грошима", - ЗМІ

Казна та Політика
1165
Фонд Петра Порошенка “Прайм Ессетс Кепітал” сплатив 4 мільйони євро комбінованим платежем: і грошима, і активами.
Про це в коментарі OCCRP і “Слідству.Інфо” заявила керівник кіпрської юридичної фірми Олена Костянтину, пише “Громадське”.
Олена Костянтину, керівник кіпрської юридичної фірми Elena Constantinou Law Office, коментуючи оригінальний документ з кіпрського реєстру на грецькій мові, зазначає, що поле документа “Тип платежу” насправді має два записи.
“Слово metrita може означати тільки “готівка”. Фраза se idos означати “сплата натурою”, це можуть бути векселі, акції, кілограми металу тощо. Готівкою було оплачено лише частина. Ми не знаємо точної суми”, – пояснює вона.
Щодо тверджень юристів Порошенко, що за акції взагалі не було сплачено готівкою, Костянтину підкреслює, що кіпрська фірма Dr. Chrysostomides & Co, що займається офшорами Порошенка, відома своєю якісною роботою з документами.
“Доктор Хрісостомідіс поважний адвокат і не дозволив би подібних помилок. Якщо вони подали такий документ, це означає, що транзакцію закрито і частина акцій сплачено готівкою. З юридичної точки зору оскаржити це їм буде дуже складно”, – сказала Костянтину.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в кінці березня “Прайм Ессетс Кепітал”, що належить Порошенку, купив акції спорідненої кіпрської фірми майже на 4 мільйони євро.
Опитані журналістами експерти підтвердили, що платіж був здійснений грошима (готівкою або переведені на рахунки). Вони також висловили думку, що це було зроблено для виведення валюти за кордон – всупереч прямій забороні НБУ.
У свою чергу, юристи фірми ICU заперечували, що гроші виводилися з України, повідомивши, що за акції кіпрської фірми було оплачено лише статутним капіталом в українському ТОВ.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас