В Мінкультури підрахували, у скільки Україні обійдеться Євробачення-2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінкультури підрахували, у скільки Україні обійдеться Євробачення-2017

Казна та Політика
1061
Міністр культури України Євген Ніщук назвав суму, в яку обійдеться проведення музичного конкурсу “Євробачення-2017” для нашої країни – не менше 14,5 млн євро (понад 410 млн грн за нинішнім курсом).
Як передає ТСН, виступаючи в програмі “Право на владу”, він повідомив, що Швеція витратила саме таку суму на проведення Євробачення-2016. Таким чином, таку ж суму планують витратити і на музичний конкурс в Україні у 2017 році.
Ніщук зазначив, що у Кабінеті міністрів розраховують на спонсорські кошти.
“В основному, це абсолютно спонсорські кошти різних медіакомпаній, спонсорів. Так відбувається практично завжди”, – сказав міністр.
При цьому він підкреслив, що проведення Євробачення-2017 – це не тільки витрати для міста, яке прийматиме конкурс, але і привабливість свого регіону і заробіток.
“У дні, коли проходило Євробачення-2016, у мене була робоча поїздка на запрошення шведського колеги – міністра культури, тому я був свідком великої перемоги Джамали. Я перед цим спілкувався з медіабосами, які організовували це неймовірне високотехнологічне шоу. Вони говорили про те, що це насправді є великим заробітком. Побоювання людей і міністра фінансів України Олександра Данилюка, який переживає за наповнення та витрати, є природними”, – додав Ніщук.
Міністр також заявив, що отримував телефонні дзвінки від міського голови Києва Віталія Кличка і влади Херсона.
“Я чув про готовність Одеси, Львова та Дніпра. Мені дзвонили з Херсона. Це розуміння того, що ми все можемо робити”, – констатував міністр.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас