"Укрпошта" заявляє про факти шахрайства з використанням її бренду та реквізитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" заявляє про факти шахрайства з використанням її бренду та реквізитів

Кримінал
479
Українське державне підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” заявляє про факти шахрайства з використанням її бренду та реквізитів.
Як повідомив виконуючий обов’язки керівника “Укрпошти” Ігор Ткачук на прес-конференції в Києві в четвер, в мережі інтернет з’явилася велика кількість пропозицій легкого заробітку і створюються інтернет-ресурси, що використовують назву та елементи корпоративного стилю підприємства з метою шахрайства. Зокрема, громадянам пропонують роботу зі склеювання конвертів і під приводом неофіційного дистанційного працевлаштування проводять несанкціонований збір персональних даних та реквізитів банківських карт.
“Підкреслюю,“Укрпошта” не пропонує роботу зі склеювання конвертів, не збирає персональні дані і реквізити банківських карток під виглядом неофіційного дистанційного працевлаштування”, – сказав керівник підприємства.
Він також повідомив, що “Укрпошта” в даний час працює над запобіганням підробки і збуту знаків поштової оплати – марок, конвертів, відбитків штемпельних машин, так як через різноманітні інтернет-магазини і за допомогою оголошень шахраї продають фальшиві марки на 20-30% дешевше номіналу. Такі марки зазвичай друкують в підпільних цехах на спеціальному обладнанні.
Глава підприємства зазначив, що можливість здійснення цих правопорушень виникла через недосконалість законодавства і фактичної відсутності покарання за порушення Правил надання послуг поштового зв’язку.
“Укрпошта” звернулася до правоохоронних органів та СБУ щодо припинення шахрайських дій з використанням її іміджу. Керівник “Укрпошти” закликав громадян бути пильними, не втягуватися в шахрайські схеми і не повідомляти персональні дані невідомим особам. І.Ткачук зазначив, що купувати марки варто тільки у відділеннях “Укрпошти” та на офіційному сайті підприємства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас