За продаж недорогих товарів в Україні доведеться платити комісію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За продаж недорогих товарів в Україні доведеться платити комісію

Казна та Політика
3440
Участі в електронних торгах на майданчику держпідприємства “СЕТАМ” буде платним для всіх учасників.
Його керівництво планує ввести обов’язкові вимоги про оплату гарантійного внеску для всіх бажаючих поторгуватися, незалежно від його вартості.
Про це повідомив в. о. генерального директора ДП “СЕТАМ” Віктор Вишнев.
На сьогодні вимога про внесення гарантійного внеску в 5% від суми оцінки товару відноситься тільки до лотів вартістю понад 5 тис. грн.
“Поки ми не виставляли вимоги до підтвердження гарантії на невеликі суми. Але ми б хотіли поширити вимогу до внеску на всіх учасників. Це буде їх дисциплінувати, а також дозволить припиняти відпрацювання неохайними громадянами різних схем під час торгів і спроби обійти систему”, – підкреслив Вишнев.
Диференціацію розміру процентних ставок в залежності від вартості лота СЕТАМ вводити не буде. Розмір гарантійного внеску для товару вартістю до 5 тис. грн також планується встановити на рівні 5% від суми оцінки.
“Розрахунок встановлений згідно з існуючим “Порядком реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів”. І ми не хотіли б його міняти”, – зазначив Вишнев.
“Навіть внесок в 50 грн – вже гарантія того, що ми не будемо витрачати час даремно. Людина, вносячи кошти, підтверджує реальність своїх намірів. Якщо комусь дійсно цікавий якийсь товар, будь добрий, ти маєш підтвердити це”, – додав заступник генерального директора з юридичних питань ДП “СЕТАМ” Микола Пісанчин.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас