Юристи заперечують, що фонд Порошенка вивів 4 мільйони євро в офшори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юристи заперечують, що фонд Порошенка вивів 4 мільйони євро в офшори

Кримінал
543
Фонд “Прайм Ессетс Капітал”, бенефіціаром якого є президент Петро Порошенко, не здійснював грошових переказів за кордон, як про це говориться в програмі “Слідство. Інфо”.
Про це Українській правді повідомили юристи Авеллум і ICU, які відповідали за передачу активів Порошенка в довірчу власність компанії Ротшильд.
“Насправді, як це було неодноразово відзначено публічно, мова йде про те, що 25 березня 2016 року в акціонерний капітал кіпрської компанії було передано її частку в компанії “Рошен”. Саме ця частка і була оплатою за акції кіпрської компанії”, – відзначають юристи.
Вони стверджують, що “при цьому іноземні банківські рахунки не відкривалися, обігу грошових коштів не було, і передача акцій відбувалася в рамках процедури передачі активів Петра Порошенка в довірчу власність компанії Ротшильд”.
Юристи також заявили, що фонд “Прайм Ессетс Капітал” ще на початку року звернувся в Нацбанк України і Міністерство економіки, де повідомили, що при здійсненні такого внеску ліцензії на інвестування за кордон отримувати не потрібно.
“Тому твердження авторів програми” Слідство.Інфо “про нібито виведення за кордон 3 926 160 євро не відповідає дійсності.
18 травня програма “Слідство.Інфо” опублікувала розслідування, в якому говориться, що фонд Порошенка “Прайм Ессетс Капітал” вивів за кордон 4 мільйони євро. Автори програми стверджують, що знайшли відповідні документи на грецькій мові.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас