У Києві показали електрокар українського виробництва (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві показали електрокар українського виробництва (фото)

Технології&Авто
4638
Днями в Києві в НСК «Олімпійський» показали електромобіль Synchronous, повністю розроблений і зібраний в Україні. Цей робочий прототип, який виробник позиціонує як пасажирський транспорт – електротаксі або туристичний шатл, виглядає незвично.
Творці пояснюють, що ідею створення електромобіля в стилі спорткара відкинули одразу, ним не здивуєш мешканців Монако (де електромобіль презентували в квітні цього року). Замість неї вибрали дизайн в стилі ретро-футуризму, а сам автомобіль зробили зовні схожим на карету. Творці називають цей форм-фактор «сучасним екіпажем».
Виробник Synchronous – компанія під назвою Electric Marathon International. Вона була заснована в Естонії, але працює в основному в Україні.
Компанія займається розвитком транспорту на альтернативних джерелах енергії, а також організацією щорічного європейського ралі на електрокарах в Монте-Карло «електромобільний Марафон», який проходить під патронатом Князя Монако Альбера II. Саме на конференції з питань екологічного транспорту в Монако в квітні цього року електромобіль був вперше показаний наживо, а його концепт презентували ще в 2015 році.
Ідея ексклюзивного електрокара прийшла до розробників, коли вони в Монако не змогли викликати таксі. «Тоді ми вирішили створити транспортний засіб спеціально для таких локацій, як Монако», – розповідає CEO компанії Олександр Білий.
Synchronous обладнаний асинхронним двигуном і літієво-іонною батарею. Ширина електрокара – 2100 см, висота – 2200 см, довжина – близько 4500 см. Він зможе їздити зі швидкістю 60-70 км / год (це міський транспорт, що не призначений для великих швидкостей), на одному заряді проїжджає 130-160 км.
Втілювати ідею автомобіля в життя допомагали українські підрядники. Спеціально для машини компанія E-Line розробила зарядний пристрій стандарту Mode 3, G1772. Над дизайном працювала SkyRye, в розробці інжинірингової частини проекту брала участь EcoFactor.
Як повідомили в компанії, ціна машини буде залежати від підсумкових технічних параметрів, кількості замовлень, обраних постачальників і т.і.
22 травня машина відправиться з електромобільний марафоном «Львів – Монте-Карло» 2016. Прототип представлять в 20 містах Європи по маршруту слідування.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас