Японія планує здійснити точну посадку зонда на Місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія планує здійснити точну посадку зонда на Місяць

Технології&Авто
396
Компанія Mitsubishi Electric підписала контракт з Японським агентством аерокосмічних досліджень (JAXA) про створення першого японського місячного зонда, який буде відправлений на поверхню супутника Землі в 2019 році.
Повідомлення про це було поширене виданням Nikkei. Вартість проекту, в якому, крім JAXA братимуть участь також кілька японських інститутів, становить 18 мільярдів йен (164 мільйони доларів). Зонд зможе здійснити посадку з точністю близько 100 метрів, в порівнянні з іншими апаратами, похибка для яких становить близько кілометра.
Вага апарату, який поки не отримав назву, становить 130 кілограм, він не призначений для повернення на Землю. Зонд почне зйомку місячної поверхні ще в ході польоту. Порівняння цих даних з фотографіями, які були отримані за допомогою супутника Kaguya в 2007 році, допоможе точно визначити місце посадки.
Зонд буде відправлений у космос з Uchinoura Space Center JAXA за допомогою японської ракети-носія Epsilon. Технології, відпрацьовані в ході японської місячної місії, будуть використовуватися при запуску марсіанського зонда, наміченого японським агентством на 2022 рік.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас