В Україні збираються скасувати податок на ввезення електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збираються скасувати податок на ввезення електромобілів

Казна та Політика
2711
У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає зняття мит на імпорт електромобілів.
Як розповів Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, це повинно стимулювати ринок електротранспорту в Україні. Через слабку економіку зараз неможливо домогтися виплачувати пільги покупцям машин з електродвигунами. У цій ситуації навіть скасування податку на ввезення електромобілів має дати стимул продажам “зелених” авто.
“Ми прекрасно розуміємо, що так як в США чи Європі, наша держава не буде платити за покупку електромобілів. Ми ставимо реальні завдання. Ми хочемо просто скасувати податок. Зараз у Верховній Раді є три групи нардепів: одні вважають, що потрібно дати пільги на ПДВ при імпорті електромобілів. Інша група підтримує те, щоб податок зняли і на імпорт, і виготовлення автомобілів з електромоторами. Третя група боїться, що закон назвуть в народі “Tesla для депутата”. Я вважаю, що доб’ємося зняття податку з електромобілів. Наступним кроком буде зняття ПДВ з гібридними силовими установками і двигуна малого обсягу “, – говорить Олег Назаренко.
Автозаводи не готові поставляти електромобілі на український ринок. Це викликано тим, що наш ринок не стабільний і його частка дуже мала. У минулому році в Україні продали 46 тис. нових електромобілів. У світі продажі складають 90 млн. Тобто наш ринок становить 0,05% від світового.
“Імпортери хочуть ввозити електромобілі, але дуже важко домогтися, щоб завод прийняв рішення продавати ці автомобілі в Україні. Це не просто відвантажити партію машин. Потрібно зробити пакет для поганих доріг, захист картера, тобто машина повинна відповідати українським реаліям. Але робота йде, сподіваюся, що скоро до нас почнуть офіційно поставляти машини з електродвигунами “, – розповів Олег Назаренко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас