Москаль обмежив довжину дров, що експортують через Закарпаття до 1 метра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москаль обмежив довжину дров, що експортують через Закарпаття до 1 метра

Казна та Політика
535
Голова Закарпатської обдержадміністрацій Геннадій Москаль обмежив довжину експортованої через область паливної деревини до 1 метра з метою виключення випадків експорту ділової деревини під виглядом дров.
“Митниця при оформленні на експорт паливної деревини буде керуватися вимогами державних стандартів ДСТУ-3243-88 і ДСТУ 3071-95, а саме: розміри дров обмежені довжиною 1 метр з максимальним відхиленням до 10 см”, – повідомляється на сайті Закарпатської облдержадміністрації.
Дрова товщиною від 16 до 26 см повинні бути розколоті на дві частини, а товщиною від 28 до 40 см – на чотири частини. У разі, якщо продукція, що експортується викликає сумніви щодо відповідності ДСТУ-3243-88, митниці слід отримати експертний висновок Закарпатської торгово-промислової палати, зазначено в повідомленні.
Крім того, Г.Москаль готує звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням внести відповідні зміни і доповнення до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.
В даний час розмір паливної деревини, що експортується з України, в тому числі через Закарпатську область, не обмежений Митним кодексом України або іншими нормативно-правовими актами.
Як повідомлялося з посиланням на міністра екології і природних ресурсів Остапа Семерака, Кабінет міністрів України від 11 травня звільнив керівника Державного агентства лісових ресурсів Олександра Ковальчука через масові вирубки.
Крім того, Семерак повідомив, що уряд підтримав пропозицію Мінприроди про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) в лісах до перегляду Мінприроди, Мінагропродом, Держлісагентством нормативно-правових актів, що регулюють порядок і правила їх здійснення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас