Україна може почати виробництво літаків АН в Туреччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може почати виробництво літаків АН в Туреччині

Казна та Політика
502
Україна співпрацюватиме з Туреччиною в сфері авіабудування. Ці та інші домовленості були досягнуті в рамках 10-го засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.
Про це повідомила прес-служба міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіонбуд) з посиланням на Твіттер віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, який очолював українську делегацію.
“Ми домовилися про українсько-турецьке партнерство в авіабудуванні і розвитку космічних технологій. Разом з Туреччиною Україна готова розробляти і виробляти нові пасажирські і транспортні літаки на базі ДП “Антонов”. Зокрема, це розробка і виробництво пасажирського літака TAN-158 на базі літака АН-158; транспортного літака для турецької сторони на базі літака АН-178; літака для турецької сторони на базі літака Ан-70”, – зазначив Геннадій Зубко.
Нагадаємо, що в 2015 році Україна і Королівство Саудівська Аравія (КСА) домовилися про розробку і виробництво літаків на базі одного з підприємств КСА. На початку поточного року ДП “Антонов” провело переговори з індійською компанією про спільну участь у тендері Hindustan Aeronautics Limited на поставку понад 200 літаків в Індію з можливістю організації збірки.
У минулому було ще кілька проектів з виробництва українських літаків в інших країнах, проте майже всі вони не привели до масового випуску авіатехніки “Антонова”.
Десяте засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва, створеної відповідно до статті 10 Угоди про торговельно-економічне співробітництво, підписаної 4 травня 1992 року, між Урядом Турецької Республіки та Урядом України, відбулося в Києві 12 -13 травня 2016 року.
Турецьку делегацію очолив Міністр національної оборони Турецької Республіки Ісмет Йилмаз.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас