Україна може отримати транш від МВФ на початку липня, - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати транш від МВФ на початку липня, - Fitch

Казна та Політика
222
Україна в разі відновлення співпраці з ключовим кредитором – Міжнародним валютним фондом – може отримати третій за рахунком транш кредиту за програмою EFF у обсязі 1,7 мільярда доларів в липні поточного року.
Відповідне припущення висловили фінансисти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.
Програма EFF – з використанням розширеного фінансування – була затверджена в березні 2015 року. Перші два транші загальним обсягом 6,7 мільярда доларів Україна отримала в березні і в липні минулого року. Третій транш кредиту в обсязі 1,7 мільярда доларів Україна розраховувала отримати восени 2015 року, проте в силу ряду обставин, переважно політичного спрямування, рішення про виділення грошей так і не було прийнято.
“Fitch очікує, що новий уряд України, обрання якого дозволило подолати політичну кризу в країні, повернеться до плану реформ, що забезпечить отримання третього траншу кредиту від МВФ в обсязі 1,7 мільярда доларів вже на початку третього кварталу року (в липні – ред. ), – говориться в повідомленні. – Разом з тим, варто визнати, що коаліція, котра затвердила нинішній склад уряду, є дуже нестійкою. У зв’язку з цим Fitch не виключає, що реформи можуть виявитися ситуативними, а це може привести до подальших затримок фінансування з боку МВФ”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас