Експерти пояснили, чому після свят в Україні виріс курс долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти пояснили, чому після свят в Україні виріс курс долара

Валюта
5270
Поточний тиждень, 16-20 травня, буде відрізнятися стабільністю курсу національної валюти. Такий прогноз озвучили аналітики інвестиційної компанії Dragon Capital.
На думку експертів, діапазон волатильності гривні не перевищить 50 коп. Середньозважений курс НБУ станом на понеділок, 16 травня, становить 25,45 грн/дол.
“До кінця наступного тижня офіційний курс долара буде перебувати в діапазоні 25-26 грн/дол. Національний банк на валютний ринок з інтервенціями вийде тільки в тому випадку, коли гривня буде підбиратися до 26 грн/дол”, – вважає фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Сергій Фурса.
Ринкових причин для істотного здешевлення або, навпаки, подорожчання гривні поки немає, запевняють експерти. Теоретично на зміцнення гривні могла б вплинути заява місії МВФ, яка буде “гостювати” в Україні до 18 травня, про надання траншу в розмірі $ 1,7 млрд. Однак для цього українська сторона повинна прийняти 19 законів, затверджених Фондом в рамках програми фінансування EFF.
З негативних чинників на поточному тижні на стабільність курсу національної валюти будуть продовжувати свій вплив зниження світових цін на сировину. Минулого тижня вже спостерігався відкат цін на метал і руду в Китаї.
“Це ще не могло вплинути на обсяги припливу валюти в Україну. Але тренд міг вплинути на очікування експортерів і зовнішніх агентів, які стануть менше заводити валюти в країну”, – пояснює головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.
В цілому ж будь-якої паніки на валютному ринку на поточному тижні експерти не очікують, навіть у порівнянні з минулим тижнем. У другий тиждень травня, 09-13 травня, гривня дещо ослабла.
Просідання нацвалюти, за словами директора казначейства “Райффайзен Банку Аваль” Володимира Кравченка, частково обумовлено відкладеним попитом на валюту, що створився за травневі свята.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас