У Мінінфраструктури пояснили, де шукатимуть кошти на Євробачення-2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури пояснили, де шукатимуть кошти на Євробачення-2017

Казна та Політика
1909
Прибуток від продажу квитків на Євробачення-2017 може покрити близько 75% витрат, бюджет необхідний відносно невеликий, прогнозує радник міністра інфраструктури України Яника Мірило.
“Євробачення – це не просто крутий захід, а реальна реклама країни і підвищення туризму, нові інвестиції і робочі місця. Бюджет, в порівнянні з тим, що неефективно витрачається, не такий вже високий”, – написала вона на сторінці в Фейсбуці.
На думку Я.Меріло, за скромними мірками оплата країн за участь, підтримка засновників і прибуток від продажу квитків може покрити приблизно 75% з витрат.
“А в Україні, з огляду на важливість заходу, вірю ще більше в спонсорські гроші”, – додала вона.
Радник міністра впевнена, що кошти знайдуться.
Вона також нагадала, що в 2013 році в Швеції і в 2014 році в Данії конкурси обійшлися приблизно в EUR15 млн, але конкурси “були досить пафосні”.
Як повідомлялося, українська співачка Джамала (Jamala) з піснею “1944” перемогла в фіналі пісенного конкурсу “Євробачення 2016”, який проходив в суботу в Стокгольмі (Швеція). За результатами голосування національних журі країн-учасниць Євробачення-2016 і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали.
За правилами конкурсу, наступне “Євробачення” має пройти в країні, виконавець якої переміг в попередньому. Таким чином, конкурс “Євробачення-2017” пройде в Україні.
Мери чотирьох обласних центрів України (Київ, Одеса, Дніпропетровськ і Львів) виявили бажання прийняти в своїх містах Євробачення-2017.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас