Глава ДФС: Інноваційні IT-технології допоможуть подолати корупцію на українській митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ДФС: Інноваційні IT-технології допоможуть подолати корупцію на українській митниці

Кримінал
828
Глава Державної фіскальної служби України Роман Насіров заявив, що подолати корупцію на українській митниці допоможуть інноваційні IT-технології.
«Наша основна мета на найближчий рік – боротьба з корупцією у всіх тих напрямках, за які відповідає ДФС. Для цього ми продовжуємо процеси реформування служби. Одним з кроків, який би зводив корупційну складову в роботі особового складу митних постів до мінімуму, може стати впровадження інноваційного програмного забезпечення і нових підходів до розподілу особового складу », – зазначив Голова ДФС Роман Насіров.
Нещодавно в тестовому режимі в пункті пропуску Ягодин почав діяти експериментальний підхід розподілу особового складу зміни митного поста за напрямками. Особовий склад розподіляється комп’ютерною програмою у випадковому порядку (метод випадкової вибірки, застосування генератора випадкових чисел), що дає можливість запобігти можливим корупційним діям з боку посадових осіб пункту пропуску.
Розподіл персоналу фіксується програмою і дані передаються в інформаційний центр і також фіксуються. У разі необхідності керівництво пункту має можливість перерозподілу особового складу, це також фіксується програмою автоматично.
«Поки цей експеримент діє тільки на одному пункті пропуску та тестується митниками. У разі його ефективності подібне програмне забезпечення буде впроваджено на всіх пунктах пропуску », – зазначив Голова ДФСУ.
Також на офіційному сайті Державної фіскальної служби України повідомляється, що IT-фахівці держав-членів ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова) починають розробку програмного забезпечення, яке спростить і автоматизує митний контроль в даних країнах за рахунок швидкого обміну попередньою інформацією. За попередніми оцінками українських фахівців тестовий варіант програмного забезпечення буде готовий в жовтні цього року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас