Найбільший лоукостер Європи веде переговори про польоти до Львова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший лоукостер Європи веде переговори про польоти до Львова

Фондовий ринок
1053
В Україні потенційно великі перспективи для зростання пасажиропотоку, заявив комерційний директор компанії Ryanair Девід О’Брайен “Ми ведемо діалог з людьми зі Львова, але не думаю, що ми будемо обговорювати польоти в Одесу. Україна зараз може розглядатися тільки як додаток до наших основних ринків “, – сказав він.
За його словами, такими ринків зараз для Ryanair є Італія, Іспанія, Великобританія, Ірландія, Німеччина, де багато затребуваних напрямів значно ближче, ніж Україна. “Важливо, щоб відкрите небо насправді існувало не тільки у Львові і Одесі, а й у Києві. А не тільки в двох протилежних кінцях країни. Метою відкритого неба повинно бути зростання числа пасажирів в аеропортах”, – сказав він. При цьому О’Брайен додав, що “головне для України – не повторювати помилки інших країн: не можна продавати аеропорти монополістам. Це стане катастрофою, подивіться на Словенію, Грузію, Грецію”.
У 2015 році Мінінфраструктури застосувало принцип “відкритого неба” для польотів в Одесу і Львів з метою залучення нових авіакомпаній і збільшення пасажиропотоків в аеропортах цих міст.
Коментуючи “відкриття неба” над Одесою і Львовом міністр інфраструктури Андрій Пивоварський сказав: “Будь-яка компанія може почати літати в ці аеропорти хоч завтра. Інша справа, що черга не стоїть. І причина в низькій купівельній спроможності українців. З країн Європи ми на останньому місці за цим параметром. Коли зміниться економічна ситуація, іноземні перевізники прийдуть на наш ринок. Ми говорили з багатьма компаніями, вони зацікавлені. І з нашого боку, з точки зору регулювання ринку, перешкод ніяких немає “.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас