Юрист розповів, як українців дурять з мікрокредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрист розповів, як українців дурять з мікрокредитами

Кредит&Депозит
4060
Більшість рекламних оголошень про микрокредити – шахрайські. Про це розповів адвокат Арсен Маринушкін.
“Близько 90% оголошень про мікрокредитування в Україні не надають повної правдивої інформації потенційним клієнтам. Нечесно представляють дані про ризики, не завжди озвучують реальну процентну ставку за кредитом. Наприклад, в оголошенні йдеться про 12% кредиту, але не вказується, що ці відсотки нараховуються в день”, – коментує Арсен Маринушкин.
Останнім часом таких оголошень стало більше. Ще один вид шахрайства пов’язаний з роботою псевдосайтів мікрокредитування онлайн.
“Створюють псевдосайти, щоб отримати ідентифікаційні дані громадян – номер і серію паспорта, банківських карток. Іноді просять надіслати фото паспорта. Далі цю інформацію продають у мережі, а новий “власник” може використовувати її як завгодно – від реєстрації на ці дані доменних імен і навіть підприємств до отримання реальних кредитів”, – продовжує адвокат.
Мікрокредит надають на короткий термін. Потенційний кредитор повинен переконатися у платоспроможності клієнта.
“Якщо обіцяють мікрокредити без поручителів, без якогось попереднього контакту, це повинно насторожити”, – говорить експерт.
Зазначимо, компанія Google оголосила про рішення заборонити рекламу мікрокредитів, які потрібно погасити протягом 60 днів з моменту видачі. За дослідженнями компанії, такі кредити часто викликають труднощі з погашенням.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас