У настільної версії Opera з'явиться енергозберігаючий режим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У настільної версії Opera з'явиться енергозберігаючий режим

Технології&Авто
415
“Ненажерливість” веб-браузерів за частиною енергоресурсів – істотна проблема сучасних акумуляторів. За її рішення вирішили взятися розробники Opera.
Першим кроком в оптимізації енергоспоживання браузерів Opera стало введення “Бюджетного режиму” (Saving Mode), використання якого, за словами творців, може продовжити період експлуатації працюючого від батареї пристрою при Інтернет-серфінгу на 50%.
Режим енергозбереження дебютував у новій тестовій версії браузера Opera для розробників, яка вже доступна на офіційному сайті компанії.
“Батарея. яка розрядилась – річ не найприємніша, чи відбувається це під час подорожі, перегляду відео або просто через те, що ви забули взяти з собою зарядку, – зазначає Крістіан Колондора, старший віце-президент Opera. – Наш новий режим економії заряду попередить вас про факт споживання ноутбуком заряду батареї, і активація даного режиму дозволить збільшити час заряду на 50% “.
Принцип роботи режиму досить простий: при його включенні зменшується активність згорнутих вкладок, а частота оновлення сторінок і якість відео автоматично підлаштовується під рівень заряду акумулятора. Запускається “Економний режим” досить легко: в разі, якщо ваш пристрій працює від батареї, недалеко від адресного рядка з’являється спеціальна іконка, натискання на яку активує / деактивує режим.
Нове розширення було протестовано на ноутбуці Lenovo X250 (Core i7-5600U, 16 ГБ ОЗУ) під керуванням Windows 10. У ході перевірки розробники запустили браузер, відкрили 11 сайтів, переглянули їх, після чого залишили всі вкладки відкритими на якийсь час, а потім повторили процес знову. І знову – поки не “помер” акумулятор. При використанні Chrome заряду батареї вистачило на 1 годину 54 хвилини. Остання версія Opera виснажила батарею за 1 годину 58 хвилин. Opera в “економному режимі” показала вражаючі результати: браузер “вичавив соки” з акумулятора за 2 години 56 хвилин.
Зрозуміло, на даному етапі до результатів тестування слід ставиться з певною часткою скептицизму: по-перше, перевірки проводяться не сторонні експерти, а творці Opera, отже, результати можуть бути дещо перебільшені; по-друге, сам експеримент, що проводиться на одному пристрої, з процесуальної точки зору здається сумнівним, якщо не аматорським. Само собою, в новому режимі заряд батареї буде витрачатися повільніше, проте наскільки ефективною в дійсності виявиться економія енергоспоживання в новій Opera – покаже тільки час.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас