Гройсман доручив розібратися з "горіховою мафією" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман доручив розібратися з "горіховою мафією"

Казна та Політика
2799
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів і Міністерству юстиції розробити постанову для можливості ліквідації схем “відмивання” грошей на експорті горіхів.
“Окреме питання – це так звана “горіхова мафія”, яка сидить на потоках горіхів і зловживань з тим, щоб не дозволити вивозити на експорт українські горіхи. Зараз доручення Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Мін’юсту на наступний Кабмін винести постанову, яка дасть можливість людям абсолютно спокійно займатися цим видом бізнесу “, – сказав Володимир Гройсман на початку засідання Кабінету міністрів.
Прем’єр підкреслив, що зараз такі схеми покриваються з боку правоохоронців, які використовують їх для власного збагачення.
Гройсман додав, що в ході недавньої поїздки на Львівську митницю він звільнив керівників, що покривали факти контрабанди.
“Ми будемо припиняти будь-які прояви контрабанди”, – підкреслив прем’єр-міністр.
Нагадаємо, Державна фіскальна служба передала до Міністерства фінансів проект закону “Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування деяких операцій з продуктами рослинного походження). Даний документ спрямований проти мінімізації оподаткування, податкового шахрайства при здійсненні операцій із залученням суб’єктів спеціального режиму оподаткування, що не платять ПДВ до бюджету.
Законопроектом пропонується не застосовувати звільнення від оподаткування ПДФО до доходів від продажу таких видів власної сільськогосподарської продукції, як горіхи волоські, гриби і ягоди.
Крім того, пропонується встановити наступне: якщо суб’єкт господарювання, який придбав у фізособи сільгосппродукцію безпосередньо (за дорученням) або через посередників, здійснює надалі експорт такої продукції, його доходи підлягають оподаткуванню ПДФО.
Крім того, пропонується ввести тимчасовий режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з такими продуктами рослинного походження, як горіхи, гриби і ягоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас