Ринок ноутбуків у другому кварталі очікує 10-відсотковий спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок ноутбуків у другому кварталі очікує 10-відсотковий спад

Технології&Авто
276
Аналітики Digitimes Research зробили прогноз по світовому ринку ноутбуків на другий квартал нинішнього року.
На думку експертів, глобальний сектор портативних комп’ютерів очікує подальший спад: поставки з квітня по червень скоротяться приблизно на 10% в річному численні. Пояснюється це затишшям на IT-ринку в цілому і слабкою активністю споживачів, які змушені економити в умовах складної економічної обстановки.
Однак, якщо порівнювати з першою чвертю 2016 року, то відвантаження ноутбуків в поточному кварталі піднімуться приблизно на 9,7%. Сприяти цьому, на думку аналітиків, повинні такі чинники, як вихід на ринок доступних лептопів Xiaomi, поява ноутбуків нового покоління і зростаючий попит на «хромбуки» – пристрої під управлінням операційної системи Chrome OS.
Серед найбільш помітних тенденцій кварталу експерти Digitimes Research виділяють наступні моменти. Компанія Dell покаже 10-відсоткове зростання поставок ноутбуків, в тому числі за рахунок хорошого попиту в корпоративному середовищі. Toshiba продовжить поступове сходження з ринку портативних ПК споживчого класу. Найбільше зростання продажів, як очікується, продемонструє Acer.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас