Apple патентує нову систему управління MacBook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple патентує нову систему управління MacBook

Технології&Авто
702
Американське бюро реєстрації патентів і товарних знаків США опублікувало 66 нових патентних заявок компанії Apple, одна з яких викликала найбільший інтерес серед користувачів.
Відповідно до опису патентної заявки, розробники Apple мають намір доповнити MacBook декількома датчиками сили натискання, які вкупі з Force Touch зроблять управління ноутбуками зручнішим.
Завдяки наявності одразу кількох датчиків, показник сили, що впливає на корпус, обробляється пристроєм і може бути сприйнятий як сигнал до дії. Наприклад, нова розробка може визначити, чи знаходиться ноутбук на рівній поверхні (стіл) або ж на колінах користувача за рахунок аналізу сили натискання. Оскільки показник зусилля, що додається користувачем в цих двох випадках різниться, отриманий сигнал може бути витлумачений девайсом як команда для запуску більш інтенсивного режиму охолодження.
У патентній заявці також йдеться про нові можливості подібної системи управління при взаємодії з музичними програвачами. Вона має на увазі новий набір команд, що спрощують налаштування перемотування, в тому числі прискорення і уповільнення, виведення звуку через один або кілька динаміків, швидкого відправлення аудіофайлів і багато іншого. При цьому, навіть якщо ноутбук закритий, програма буде програвати музику, а користувач все також зможе управляти настройками відтворення.
У патенті також йдеться про впровадження датчиків сили не тільки в тачпад, але і в дисплеї MacBook і iMac, хоча раніше Apple офіційно заперечила той факт, що подібне нововведення буде доступно покупцям.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас